so 6.4.2019 Ukliďme Česko – ukliďme Škrovád a údržba Olšiny

Okrašlovací spolek Škrovád se připojuje k celostátní akci Ukliďme Česko zaměřené na
úklid nelegálně vzniklých černých skládek a nepořádku, kterou zároveň bereme jako jarní úklid.

Každý, komu není vzhled okolí lhostejný, je zván. Čím více nás bude, tím více toho budeme moci uklidit.

Sraz na návsi ve Škrovádě v 9:00 6.4.2019, kde si rozdělíme rajony a domluvíme se na podrobnostech. Předpokládaný konec ve 12 hodin.

S sebou prosím rukavice, nějaké pytle či tašky na nepořádek (budeme třídit), někdo může vzít dvojkolák či kolečko a železné hrábě . Případné větší skládky necháme na místě a pak je objedeme s autem. Skládky po Škrovádě nám můžete hlásit předem nám, na www.zmapujto.cz anebo nejlépe je sami zlikvidovat. Papírové kapesníky a toaletní papír nesbíráme. S údržbou města máme domluvenou pomoc s likvidací větších věcí, na které sami nestačíme.

Na úklid bude navazovat každoroční obnova a úklid Olšiny. Vezměte si nářadí – např. krumpáč, rýč, pilu na větve a konve na zálivku. Pokud se nás na úklid sejde dost, můžeme už dopoledne, jinak bude sraz téhož dne ve 14:30 v Olšině.

Po brigádě se rozloučíme se zimou vyhozením morany.

Odkaz na akci na webu www.uklidmecesko.cz

Za akci zodpovědný: Robert, tel. 466440042

Zpráva z akce na slatinak.cz je zde: https://www.slatinak.cz/bezdacke-doupe-ve-skalach-je-konecne-zlikvidovane/

Aktuální foto z akce: